Pamokų laikas:

 

1. 800 - 845

2. 855 - 940
3. 955 - 1040
4. 1055 - 1140
5. 1155 - 1240
6. 1250 - 1335
7. 1345 - 1430
8. 1440 - 1525

 

Išvyka į JAV ambasadą Vilniuje

 

Išvyka į JAV ambasadą Vilniuje

 

Gegužės 16 d. mūsų mokyklos 8, 9 ir 10 klasių mokinių grupė drauge su anglų kalbos mokytoja Edita Rumbute vyko į JAV ambasadą Vilniuje.

Pajudėjome iš mokyklos nusiteikę patirti ir išmokti nauja, paįvairinti akademinę rutiną ir patobulinti anglų kalbos įgūdžius kitokioje aplinkoje. Naujumas pasitiko mus jau prie ambasados durų. Ten praėjome gana griežtą, bet kartu įdomią, saugumo patikrą – visai kaip oro uoste. Amerikos informacijos centre mus pasitiko atstovas ryšiams su visuomene p. Aleksandras Balčiūnas. Jis pravedė jaunimui labai informatyvią, tačiau populiariai pateiktą edukaciją anglų kalba apie JAV ambasados darbą ir dabartines akltualijas. Vėliau vaikai dalyvavo viktorinoje „JAV ir Lietuva – rask skirtumus“, kurios metu aktyviausi ir labiausiai išprusę iš mūsų laimėjo prizus su amerikietiška simbolika.

Kita edukacijos dalis buvo ne mažiau jaudinanti – išbandėme 3 D spausdintuvą – išspausdinome Laisvės statulos daug kartų sumažintą modelį bei pasivaikščiojome su dinozaurais užsidėję 3 D akinius.

Beje, pasinaudojome Amerikos ambasados bibliotekos teikiamomis galimybėmis, pasiimdami namų skaitymui amerikiečių autorių knygų bei publicistikos. Kūrinius grąžinsime po vasaros, kuomet vyksime į JAV ambasadą dalyvauti jaunimo konferencijoje.

Žingeidumas turbūt sunaudoja nemažai energijos, nes po apsilankymo ambasadoje nutarėme pratęsti „Amerikos“ dieną restorane McDonalds, kur suvalgėme greitus pietus.

Patobulėję Amerikos visuomenės ir kultūros srityje, išbandę anglų kalbą labiau praktiškoje situacijoje, grįžome į Trakus linksmi ir su pridėtinės vertės pojūčiu.

 

Informacijos autorė mokytoja Edita Rumbutė

Nuotraukų autorė JAV ambasados Vilniuje fotografė

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 24 val.
 12 val.

Trakų gimnazija(©)