Pamokų laikas:

 

1. 800 - 845

2. 855 - 940
3. 955 - 1040
4. 1055 - 1140
5. 1155 - 1240
6. 1250 - 1335
7. 1345 - 1430
8. 1440 - 1525

 

„Boružėlei“ jau 25-eri!

 

„Boružėlei“ jau 25-eri!

 

Gruodžio 18 dieną į Trakų kultūros rūmus rinkosi ir maži, ir dideli, ir tėveliai, ir seneliai, ir mokiniai, ir mokytojai, ir svečiai... Trakų gimnazijos ansamblis „Boružėlė“ šventė savo gyvavimo 25-metį.

Artėja Kalėdos - svajonių išsipildymo, gerumo šventė. Trakų gimnazijos ansamblio „Boružėlė“ dalyviai savo džiaugsmu ir laime, kad dainuoja, šoka jau tiek metų, nutarė pasidalinti su bendruomenės nariais bei svečiais. Mylėti šokį ir dainą  šiuo metu ir mažuosius, ir vyresnius Trakų gimnazijos mokinius moko muzikos mokytoja Ivona Buinovskaja ir choreografijos mokytoja Vilima Klimaikienė. Ansamblį „Boružėlė“ įkūrė ir jam vadovavo mokytojas Vladislav Korkut. Kartu su juo mokykloje dirbo muzikos mokytojas Viktor Kovalevski. Jų atminimas buvo pagerbtas tylos minute. Muzikos mokytojas Algimantas Dočkus, vadovavęs ansambliui „Boružėlė“ net 17 metų, įkūrė ir šokių grupę. Vėliau ansambliui vadovavo mokytoja Božena Beliak. Trakų gimnazijos ansamblis „Boružėlė“ nuolat dalyvauja  ne tik respublikiniuose, bet ir tarptautiniuose konkursuose, šventėse ir laimi prizines vietas.

Koncerto pradžioje visus dalyvius ir svečius sveikino gimnazijos direktorius Marian Kuzborski. Jis linkėjo kūrybinės ugnelės, išradingumo, sumanumo, geros nuotaikos ir dosnaus Kalėdų senelio visiems susirinkusiesiems. Ansamblio „Boružėlė“ narius sveikino Trakų savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Karolina Narkevič ir merės patarėja Eleonora Kravčun. Jos prisiminė, jog irgi šoko ir dainavo šiame ansamblyje, vyko į koncertus, buvo smagu. Nuoširdžius sveikinimo žodžius tarė Trakų Švč. Mergelės Marijos Apsilankymo bažnyčios kunigas Rimas Kalmatavičius. Jis laimino visus susirinkusius bei linkėjo ansambliui „Boružėlė“ gyvuoti dar daug daug metų. Trakų rajono savivaldybės tarybos narė Teresa Solovjova sakė, kad daina ilgina gyvenimą, daro jį gražesnį. Trakų miesto seniūnas Kęstutis Vilkauskas pažymėjo, kad menas daro žmones geresnius, laimingesnius ir linkėjo kurti jį bei skleisti aplinkiniams. Tarybos narys Tadeuš Tučkovski linkėjo, kad šiame ansamblyje būtų kuo daugiau „boružėlių“ ir „boružiukų“, kad skambėtų vaikų juokas ir dainos. Ansamblio „Boružėlė“ šokėjus ir dainorėlius sveikino rajono mokyklų atstovai, lenkų bendruomenės, Trakų lenkų dainų ir šokių ansamblio „Troczanie“ nariai.

Trakų gimnazijos ansamblio „Boružėlė“ nariai surengė visiems įspūdingą koncertą. Skambėjo dainos lenkų, lietuvių, anglų kalbomis, o jas dainavo ir darželinukai, ir gimnazistai. Žiūrovai ilgai plojo šokėjams už „Polonezą“, gatvės šokius. Nuotaikingą šventinę dvasią perteikė mokinių giedamos kalėdinės giesmės, nes po koncerto visi susirinko diskotekų salėje, kur kalėdaičiais dalijosi ir linksmų šventų Kalėdų vieni kitiems linkėjo gimnazijos administracija, mokytojai, mokiniai, tėvai, seneliai, svečiai... Mokinius nudžiugino du didžiuliai ir labai skanūs tortai.

Šventė baigėsi. Laukia nauji, kūrybiniai planai.

Trakų gimnazijos informacija

 

 

 

 

 24 val.
 12 val.

Trakų gimnazija(©)