Pamokų laikas:

 

1. 800 - 845

2. 855 - 940
3. 955 - 1040
4. 1055 - 1140
5. 1155 - 1240
6. 1250 - 1335
7. 1345 - 1430
8. 1440 - 1525

 

Oratorinio meno ir debatų konkursas “Let’s debate 2017”

 

Oratorinio meno ir debatų konkursas “Let’s debate 2017”

 

Vasario 22 d. įvyko šeštasis Trakų r. 9-10 klasių mokinių anglų kalbos oratorinio meno ir debatų konkursas “Let’s debate”. Konkursas skirtas populiarinti ir tobulinti anglų kalbą, ugdyti viešojo kalbėjimo ir demokratinės diskusijos įgūdžius.

Šių metų konkurso tema – “Politika”. Nors tema iš pirmo žvilgsnio atrodo gana sudėtinga, tačiau tai plačios amplitudės tema, kurios aktualijos paliečia beveik kiekvieną gyvenimo sritį. Moksleiviams buvo proga įsigilinti į pasirinktą potemę, įvaldyti platesnio spektro žodyną ir pasirengti ne tik charizmatiškai ir įtaigiai išsakyti savo nuomonę auditorijai, bet ir ją apginti draugiškuose debatuose. Dalyviai sužavėjo susirinkusius savo erudicija, savo plačiu mąstymu ir polėkiu.

Šiais metais dalyvius atsiuntė Rūdiškių gimnazija, Trakų Vytauto Didžiojo gimnazija, gimnazija, Trakų gimnazija, Aukštadvario gimnazija ir Senųjų Trakų Andžejaus Stelmachovskio pagrindinė mokykla.

Prizines vietas už įsimintiniausią kalbą ir aktyvų bei dalykišką dalyvavimą debatuose užėmė Senųjų Trakų Andžejaus Stelmachovskio pagrindinės mokyklos devintokė Kamilia Edita Fominova su tema “Feminizmas vis dar aktualus”, antrą vietą Trakų gimnazijos dešimtokė Justina Mečkovska su tema “D.Trump’o imigracijos draudimas” ir trečią vietą Rūdiškių gimnazijos Gabrielė Lizunaitė su tema “Abortas-moters pasirinkimas”.

Renginio teisėjų komisijos pirmininkė buvo JAV ambasados Vilniuje diplomatė Diane M. Kohn (Deputy Pol./Econ Chief). JAV ambasada taip pat įsteigė prizus debatų nugalėtojams. Ilgametė JAV ambasados parama Trakų r. anglų k. konkursams, tokiems kaip “Let’s debate”, suteikia renginiams pridėtinės vertės ir skatina dalyvius ir organizatorius labiau pasitempti. Dalyvaujantys moksleiviai turi puikią progą bendrauti, išgirsti konstruktyvius komentarus iš amerikietės diplomatės, atstovaujančios šalį, kurios demokratijos tradicijos įkvepia žmones visame pasaulyje.

Renginyje taip pat teisėjavo Lentvario Motiejaus Šimelionio gimnazijos anglų kalbos mokytojos Vita Sadauskienė ir Viktorija Česonienė. Rajono mokyklų bendradarbiavimas organizuojant švietimo renginius suteikia organizatoriams motyvacijos tęsti pradėtus darbus ir galbūt net imtis naujų, tam, kad Trakų krašto anglų kalbai gabiems mokiniams būtų galimybė pasireikšti kurybiniuose konkursuose. Kiekvienas žmogus yra individualus ir jo talentai gali atsiskleisti per jam priimtiną raiškos būdą. Konkursas “Let’s debate” leidžia sužibėti tokiems, kurie turi ką pasakyti, moka tai padaryti įdomiai, įtikinamai ir net geba “užkrėsti” savo idėjomis kitus. Kiekvienas iš dalyvavusių moksleivių praturtino renginį savo įžvalga, unikaliu galvojimo stiliumi ir kalbine raiška.

Konkurso organizatoriai dėkoja anglų kalbos mokytojams prisidėjusiems prie konkurso rengimo – TVDG Irinai Knelsienei, Rūdiškių gimnazijos Ninai Mickevičienei, Aukštadavario gimnazijos Donatui Stasiūnui.

 

Straipsnio autorė Senųjų Trakų Andžejaus Stelmachovskio pagrindinės mokyklos anglų kalbos mokytoja

Edita Rumbutė

 

Nuotraukų autorius Donatas Stasiūnas

 

 

 24 val.
 12 val.

Trakų gimnazija(©)