Pamokų laikas:

 

1. 800 - 845

2. 855 - 940
3. 955 - 1040
4. 1055 - 1140
5. 1155 - 1240
6. 1250 - 1335
7. 1345 - 1430
8. 1440 - 1525

 

Išvyka į Alaniją

 

Išvyka į Alaniją

 

Š. m. balandžio 22-29 dienomis 6 ketvirtų-septintų klasių Trakų gimnazijos mokiniai kartu su anglų kalbos mokytoja Daiva Bernatavičiene viešėjo Alanijos mieste Turkijoje, kur dalyvavo Nacionalinio suverenumo bei Vaikų dienai skirtuose renginiuose. Šis vizitas yra vienas iš ilgamečio Trakų ir Alanijos miestų bendradarbiavimo renginių.

Turiningos išvykos metu lankėmės vienoje iš Alanijos privačių mokyklų, stebėjome mokinių pasirodymus, skirtus Vaikų dienai, gėrėjomės turkų tautos žmonių patriotizmu ir meile savo šaliai. Šioje šventėje pasirodė ir mūsų mokiniai, jie deklamavo eilėraščius apie draugystę.

Išvyka buvo puikiai organizuota, jautėmės saugiai ir patogiai, visą laiką jutome nuoširdų mumis besirūpinančių žmonių dėmesį. Visiems išvykos dalyviams ilgam įsimins dienos, praleistos Kleopatros paplūdimyje, kur mus maloniai stebino didžiulės Viduržemio jūros bangos ir paplūdimį supantys įspūdingi gamtos vaizdai. Iš arti gėrėtis uolomis ir kalnais galėjome plaukdami laivu – ši išvyka buvo puiki pramoga su diskoteka ir fejerverkais laive bei plaukiojimu jūroje, apsirūpinus saugiomis gelbėjimo liemenėmis.

Susitikimo su Alanijos miesto meru metu įteikėme dovanas, pristatėme savo kraštą, deklamavome eiles apie draugystę bei dėkojome už nuoširdų ir šiltą priėmimą.

Didžiulį įspūdį paliko Dalmataš stalaktitų ir stalagmitų urvai ir Sapadere kanjonas, kur keliautojams teko išbandymas įveikti daugybę laiptelių. Čia esantys stalaktitų ir stalagmitų dariniai susiformavo prieš 10-15 tūkst. metų dėl nepaprastai drėgno Turkijos klimato. Aplankėme ir kitas Alanijos įžymybes – Raudonąjį bokštą, laivų statyklą, Alanijos miesto pilies ir miesto sienos liekanas. Mėgavomės skaniais pietumis restorane virš Dim upės, gardžiavomės šviežiai kepta turkiška duona ir kitais turkiškais patiekalais. Maisto įvairovė, neįprasti, bet puikūs patiekalų skoniai stebino visos kelionės metu.

Vakarai, kai gana greitai sutemdavo ir atvėsdavo, nebūdavo nuobodūs – viešbutyje vykdavo vakariniai pasirodymai, dalyvaudome diskotekose, susidraugavome ir smagiai leidome laiką su bendraamžiais iš Lentvario M. Šimelionio gimnazijos.

Grįžome pailsėję, įdegę, įgiję naujų žinių ir patirties, kupini įspūdžių apie nuostabų Alanijos miestą ir jo nuoširdžius, draugiškus žmones. Nuoširdžiai dėkojame Trakų rajono savivaldybės merei Editai Rudelienei, suteikusiai mums galimybę dalyvauti šiame projekte, rajono savivaldybės administracijos ir savivaldybės Kultūros ir turizmo skyriaus specialistėms, padėjusioms organizuoti išvyką.

 

 

 

 

 

 24 val.
 12 val.

Trakų gimnazija(©)