Pamokų laikas:

 

1. 800 - 845

2. 855 - 940
3. 955 - 1040
4. 1055 - 1140
5. 1155 - 1240
6. 1250 - 1335
7. 1345 - 1430
8. 1440 - 1525

 

Dalyvavimas Bendraamžių švietėjų programoje Zarasuose

 

Dalyvavimas Bendraamžių švietėjų programoje Zarasuose

 

Lapkričio 4-8 dienomis dalyvavau bendraamžių švietėjų programoje. Jos metu buvo siekiama jaunuosius lyderius praturtinti kritinio mąstymo įrankiais, pabrėžti pilietiškumo ir informacinio raštingumo svarbą.

Užsiėmimai vyko Inovatorių slėnyje, Zarasų rajone. Juose dalyvavo 26 aktyvistai iš lietuvių, lenkų bei rusų mokyklų visoje Lietuvoje. Užsiėmimus vedė 4 puikūs kritinio mąstymo ir medijų žinovai: Beatričė Juškaitė, Darius Matas, Džina Donauskaitė ir Giedrė Šėmytė.

Mokymai vyko labai linksmai, įdomiai, kiekviena diena buvo suplanuota taip, kad nebuvo nei vienos nuobodžios akimirkos. Jų metu mes labai daug diskutavome, reiškėme savo nuomonę, rengėme pristatymus, žaidėme smagius ir pamokančius žaidimus, galėjome patys atsidurti bendraamžių švietėjų kailyje. Susilaukėme ir svečių. Buvo atvykęs propagandos ekspertas bei komikas Olegas Šurajevas, kuris papasakojo mums viską apie propagandą. Su juo smagiai pasikalbėjome apie siužeto kurimą bei kiekvieno iš mūsų mėgstamas veiklas. Didžiausią įspūdį visiems paliko gyvoji biblioteka. Tai tokia biblioteka, kurioje vietoje knygų skaitymo, gali pasikalbėti su tikrais žmonėmis. Mus aplankė 4 gyvosios patirtys: lesbietė, feministas, savanoris bei abstinentė. Su kiekvienu iš jų turėjome galimybę pasikalbėti, paklausti visko, kas mus domina. Nemažiau svarbus yra bendravimas, kurio per šias 4 dienas turėjome per akis. Labai susidraugavome su visais dalyviais, todėl buvo sunku atsisveikinti, nors ir žinojome, kad netrukus vėl susitiksime.

Šios programos metu išmokome be galo daug, todėl dabar turime suorganizuoti ir pravesti tokius pačius užsiėmimus savo mokykloje.

Man šie mokymai paliko labai daug teigiamų įspūdžių ir tikrai džiaugiuosi, kad juose sudalyvavau.

 

Trakų Gimnazijos IIG klasės mokinė

Justina Mečkovska

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 24 val.
 12 val.

Trakų gimnazija(©)